9 tips om aan een kamer te komen in de grote stad!

Ga je studeren? Het vinden van een kamer in de grote stad kan nog best een opgave zijn. Daarom hebben we tips opgesteld, hoe jij aan een kamer kunt komen in de grote stad.

Begin op tijd met zoeken

Wacht dan niet tot je studie is begonnen, ga al kijken voordat je examen hebt gedaan. Dit is de tijd dat anderen ook slagen en dus mogelijk uit hun kamer gaan.

Schrijf je in bij woningcorporaties

Woningnet is hier een goed voorbeeld van. Op hun website vind je een groot aanbod aan kamers.

Volg pagina’s die kamers aanbieden op social media

Op Facebook bestaan hier verschillende pagina’s die kamers aanbieden. Sluit je aan bij een community, zo blijf je op de hoogte van de kamers die vrijkomen.

Vraag je eigen netwerk om mee te kijken

Een netwerk is belangrijk, vraag hun om mee te kijken binnen hun eigen netwerk. Zo verbreed je de kansen.

Kijk breder dan een specifiek gebied

Het is aantrekkelijk om alleen in het centrum te kijken. Maar in een stad is het openbaar vervoer goed, zoek daarom breed in de stad naar een kamer.

Zorg dat je niet een te groot droombeeld hebt

Hoe meer verwachtingen je hebt, hoe lastiger het is om de gewenste kamer te vinden. Zorg daarom dat je niet te hoge verwachtingen hebt.

Huur met vrienden een appartement

Een kamer met zijn tweeën vinden kan lastig zijn. Op zo’n moment kun je wel samen een appartement huren. Zo ben je ook nog eens op kamers met mensen die je al kent.

Kijk voor een studentenvereniging

Bij een studentenvereniging zijn vaak studentenhuizen waarbij kamers alleen aan leden worden verhuurd. Het aansluiten bij een studentenvereniging kan je dus naast veel feestjes, ook een kamer opleveren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *