Huis huren? De voordelen van het huren van een woning!

Vele mensen hebben twijfels wanneer ze gaan verhuizen of bijvoorbeeld samen gaan wonen, koop je een huis of ga je een huis huren? Deze twijfels zijn onterecht, daarom hebben we de voordelen van het huren van een woning voor je op een rijtje gezet. Zo kun je een weloverwogen beslissing maken.

De huurtoeslag

Als je jonger bent dan de AOW-leeftijd en je verdient minder dan €22.200 per jaar en de kosten van de huur liggen tussen de €223 en €710 dan heb je recht op huurtoeslag.

Een goede test

Wanneer je gaat verhuizen naar een andere stad of je gaat samenwonen is het huren van een huis een stuk minder definitief dan wanneer je een huis koopt. Wanneer je huis toch tegenvalt of het samenwonen werkt niet, is het makkelijker om de huur op te zeggen dan om een huis te verkopen.

Gaat er iets kapot?

Is er een raam kapot? Doet de cv het niet meer? Of Sluit een deur niet zo goed meer? Dan ben jij niet degene die voor de kosten opdraait. De huurbaas moet namelijk zorgen dat het weer gemaakt wordt. Bij een koopwoning ben je zelf verantwoordelijk voor eventuele mankementen, bij een huurwoning is de huurbaas verantwoordelijk voor het groot onderhoud. Dit is namelijk berekend in de huur.

Eenvoudigere kosten

Wanneer je een huis huurt, moet je maandelijks geld betalen voor de huur. Je hoeft je verder niet druk te maken over andere kosten. Wanneer je een huis koopt moet je in een 1 keer een groot bedrag betalen, maar maandelijks ook nog geld betalen aan verschillende instanties, zoals de hypotheek of rioolheffing.

Huurbescherming

Als huurder kan je niet zomaar op straat gezet worden door de verhuurder. Je hebt namelijk recht op huurbescherming. Dit zorgt ervoor dat je zorgeloos kunt wonen, zonder dat je de eigenaar bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *